0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar out of toleransların adedini otomatik bulan bir kod varmı?böyle bir scrip varsa veya yapabilecek arkadaş varsa ellerinden öperim Resimlere izin verilmiyor. Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap ya da Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap uğraşmama rağmen yapamadım malesef bilgim yetmiyor Resimlere izin verilmiyor. Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap ya da Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
elogo.dat Türkçeleştirmek ve Düzenlemek için:aşağıdaki yoldan dosyayı bulun.C:\Program Files (x86)\WAI\PC-DMIS 2010 MR2\elogo.datdosyayı notepad ile açın ve bilgileri istediğiniz gibi değiştirin.# dosyayla oynamadan önce bir yedeğini almayı UNUTMAYINIZ.# Sadece koyu olanları değiştiriniz.END OF MEASUREMENT FOR ölçüm raporu sonu değiştirebilirsiniz.PN=#PARTN program noDWG=#DRWN Resim NoSN=#SERIALN Seri noTOTAL # OF MEAS =#NMEAS toplam ölçümOUT OF TOL =#NOUT tol dışıOF HOURS =#ELAPSTIM ölçüm süresi
Sayın metroloji16 dosyanın ne olduğunu anlamadım.edit window dan kopyalanıp yapıştırılmış gibiTaner Edit / Preferences / Edit Window Layout tıklaShow Header / Footer çentikli olduğuna emin ol.Burayı çentiklediğinde elogo.dat doyası içindeki bilgiler Edit Window ve Report Window ekranlarında gözükecektir.
'--------------------------------------------------------------------' Count all dimensions out of tolerance' Set the indicated PCDMIS variable to the number'' Usage:'' TILLDELA/OT=0'CS1 =SKRIPT/FILNAMN= C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\ALL USERS\DOKUMENT\WAI\PC-DMIS\2010 MR2\COUNTOUTOFTOL.BAS' FUNKTION/CountOutOfTol,VISA=JA,ARG1="OT",,' BöRJA_SKRIPT/' SLUTA_SKRIPT/'' KOMMENTAR/OPERATöR,NEJ,HELSKÄRM=NEJ,FORTSÄTT AUTOMATISKT=NEJ,' Antal utvärderingar utom tolerans' OT''--------------------------------------------------------------------Sub CountOutOfTol(OutTolVar As String)Dim App As ObjectSet App = CreateObject("PCDLRN.Application")Dim Part As ObjectSet Part = App.ActivePartProgramDim Cmds As ObjectSet Cmds = Part.CommandsDim Cmd As ObjectDim DCmd As ObjectDim FCFOT As StringDim I As IntegerDim OutTolValue As ObjectSet OutTolValue = Part.GetVariableValue(OutTolVar)If Not OutTolValue is Nothing Then OutTolValue.LongValue = 0 For Each Cmd In Cmds If Cmd.IsDimension Then If Cmd.Type <> DIMENSION_START_LOCATION And _ Cmd.Type <> DIMENSION_END_LOCATION And _ Cmd.Type <> DIMENSION_TRUE_START_POSITION And _ Cmd.Type <> DIMENSION_TRUE_END_POSITION Then Set DCmd = Cmd.DimensionCommand if (DCmd.OutTol <> 0) then OutTolValue.LongValue = OutTolValue.LongValue + 1 End If End If ElseIf Cmd.Type = 184 Then ' FCF I = 1 FCFOT = Cmd.GetText (LINE2_OUTTOL, I) While (Not OutOfTol) And (FCFOT <> "") If Val(FCFOT) <> 0 Then OutTolValue.LongValue = OutTolValue.LongValue + 1 End If I = I + 1 FCFOT = Cmd.GetText (LINE2_OUTTOL, I) Wend End If Next Cmd If Not OutTolValue is Nothing Then Part.SetVariableValue OutTolVar, OutTolValue End IfElse MsgBox "Variabeln " + OutTolVar + " saknas i PCDMIS-programmet!"End IfEnd SubSub MainEnd Sub
Ekteki dosyayı masa ustundeki pcdmis logosuna sag tus yapıp özellikler diyip dosya konumu ac dedikten sonra yapıstırırsan buyuk ihtimalle olabilir dene istersen olcu sayısı tolerans dısı olcu olcum suresi parcanın adı filan yazıcak dosya yukleme kabul etmedigi için not defterine cevirdim sen dosyanın uzantısını dat yapıp dedigim klasöre kopyalarsın tabi o klasördeki e logo yedek al hani istedigin gibi olmaz ise eskisini geri yuklersin
üstad programda hatalar olmasına rağmen bende "total # of meas=0 # auttol=0 # of hours =00:00:00" diyor. ölçüm bittikten sonra hiç bişeye tıklamazsan değer gösteriyor ama program kapatıp açılınca değerleri sıfırlıyor. Taner her daim görebilmek istiyor sanırım. Taner 2014'de "Text and CAD out of tolerance" isminde kırmızı iconlu cad only mode benzeri bir rapor şablonu var. (Bende yapmış olabilirim emin değilim). Sende de varsa o modda sadece hata olanları gösteriyor. Saymak sana kalıyor tabi ki, raporda yapabilirsin. İşini göreceğini düşünmüyorum ama bir bak diyorum.Birde şu konu var, çözemedim. çözersen de paylaş bizde öğrenelim.Counting OUTTOL in a programKod: Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap'--------------------------------------------------------------------' Count all dimensions out of tolerance' Set the indicated PCDMIS variable to the number'' Usage:'' TILLDELA/OT=0'CS1 =SKRIPT/FILNAMN= C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\ALL USERS\DOKUMENT\WAI\PC-DMIS\2010 MR2\COUNTOUTOFTOL.BAS' FUNKTION/CountOutOfTol,VISA=JA,ARG1="OT",,' BöRJA_SKRIPT/' SLUTA_SKRIPT/'' KOMMENTAR/OPERATöR,NEJ,HELSKÄRM=NEJ,FORTSÄTT AUTOMATISKT=NEJ,' Antal utvärderingar utom tolerans' OT''--------------------------------------------------------------------Sub CountOutOfTol(OutTolVar As String)Dim App As ObjectSet App = CreateObject("PCDLRN.Application")Dim Part As ObjectSet Part = App.ActivePartProgramDim Cmds As ObjectSet Cmds = Part.CommandsDim Cmd As ObjectDim DCmd As ObjectDim FCFOT As StringDim I As IntegerDim OutTolValue As ObjectSet OutTolValue = Part.GetVariableValue(OutTolVar)If Not OutTolValue is Nothing Then OutTolValue.LongValue = 0 For Each Cmd In Cmds If Cmd.IsDimension Then If Cmd.Type <> DIMENSION_START_LOCATION And _ Cmd.Type <> DIMENSION_END_LOCATION And _ Cmd.Type <> DIMENSION_TRUE_START_POSITION And _ Cmd.Type <> DIMENSION_TRUE_END_POSITION Then Set DCmd = Cmd.DimensionCommand if (DCmd.OutTol <> 0) then OutTolValue.LongValue = OutTolValue.LongValue + 1 End If End If ElseIf Cmd.Type = 184 Then ' FCF I = 1 FCFOT = Cmd.GetText (LINE2_OUTTOL, I) While (Not OutOfTol) And (FCFOT <> "") If Val(FCFOT) <> 0 Then OutTolValue.LongValue = OutTolValue.LongValue + 1 End If I = I + 1 FCFOT = Cmd.GetText (LINE2_OUTTOL, I) Wend End If Next Cmd If Not OutTolValue is Nothing Then Part.SetVariableValue OutTolVar, OutTolValue End IfElse MsgBox "Variabeln " + OutTolVar + " saknas i PCDMIS-programmet!"End IfEnd SubSub MainEndLinklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
'--------------------------------------------------------------------' Count all dimensions out of tolerance' Set the indicated PCDMIS variable to the number'' Usage:'' TILLDELA/OT=0'CS1 =SKRIPT/FILNAMN= C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\ALL USERS\DOKUMENT\WAI\PC-DMIS\2010 MR2\COUNTOUTOFTOL.BAS' FUNKTION/CountOutOfTol,VISA=JA,ARG1="OT",,' BöRJA_SKRIPT/' SLUTA_SKRIPT/'' KOMMENTAR/OPERATöR,NEJ,HELSKÄRM=NEJ,FORTSÄTT AUTOMATISKT=NEJ,' Antal utvärderingar utom tolerans' OT''--------------------------------------------------------------------Sub CountOutOfTol(OutTolVar As String)Dim App As ObjectSet App = CreateObject("PCDLRN.Application")Dim Part As ObjectSet Part = App.ActivePartProgramDim Cmds As ObjectSet Cmds = Part.CommandsDim Cmd As ObjectDim DCmd As ObjectDim FCFOT As StringDim I As IntegerDim OutTolValue As ObjectSet OutTolValue = Part.GetVariableValue(OutTolVar)If Not OutTolValue is Nothing Then OutTolValue.LongValue = 0 For Each Cmd In Cmds If Cmd.IsDimension Then If Cmd.Type <> DIMENSION_START_LOCATION And _ Cmd.Type <> DIMENSION_END_LOCATION And _ Cmd.Type <> DIMENSION_TRUE_START_POSITION And _ Cmd.Type <> DIMENSION_TRUE_END_POSITION Then Set DCmd = Cmd.DimensionCommand if (DCmd.OutTol <> 0) then OutTolValue.LongValue = OutTolValue.LongValue + 1 End If End If ElseIf Cmd.Type = 184 Then ' FCF I = 1 FCFOT = Cmd.GetText (LINE2_OUTTOL, I) While (Not OutOfTol) And (FCFOT <> "") If Val(FCFOT) <> 0 Then OutTolValue.LongValue = OutTolValue.LongValue + 1 End If I = I + 1 FCFOT = Cmd.GetText (LINE2_OUTTOL, I) Wend End If Next Cmd If Not OutTolValue is Nothing Then Part.SetVariableValue OutTolVar, OutTolValue End IfElse MsgBox "Variabeln " + OutTolVar + " saknas i PCDMIS-programmet!"End IfEnd SubSub MainEnd
Taner 2014'de "Text and CAD out of tolerance" isminde kırmızı iconlu cad only mode benzeri bir rapor şablonu var. (Bende yapmış olabilirim emin değilim). Sende de varsa o modda sadece hata olanları gösteriyor. Saymak sana kalıyor tabi ki, raporda yapabilirsin. İşini göreceğini düşünmüyorum ama bir bak diyorum.
ekteki dosya işinizi görecektir.
Sosyal ağınızla giriş yapın