• Anasayfa
  • Ara
    •  
  • Geriş
    • Kullanıcı Adı: Şifre:
      Aktivasyon epostanız mı yok?

Beğenileri görün

Verilen alınan beğenileri görün


Beğenilen mesajların

Sayfa: 1 2 [3] 4
Mesaj bilgileri Hayır. beğenilere
ISO/TS 16949:2009 - Otomotiv Kalite Sistemi ISO/TS 16949 standardı global otomotiv endüstrisi için ISO Technical Committee-TC 176 tarafından oluşturulmuştur. FORD,GM ve CHRYSLER’in hazırladığı QS 9000, Alman VDA6.1, Fransız EAQF ve İtalyan AVSQ standartlarını içerisinde kapsamaktadır.

otomotivde kaliteISO9000 standardı temeli üzerine otomotiv sektörüne özel gereksinimlerin dahil edilmesiyle oluşturulmuştur. Sürekli geliştirmeyi ve hataların ortaya çıkmamasını sağlayacak temel sistem anlayışına sahiptir.

Her ne kadar QS9000 standardı son dönemde yaygınlaşmış olsa da yeni standart şimdiden yerini almaya hazırdır. 2003 yılına kadar geçerli olacak ve bu tarihten itibaren kullanımdan kalkacak olan QS9000 standardı bu nedenle 2000 yılı revizyonu görmeyecektir.

ISO/TS 16949 International Automotive Task Force (IATF) tarafından ISO/TC 176 temsilcileri ve otomotiv üreticilerinin ve Ticari Birliklerin uzmanlarının katılımı ile geliştirildi.

ISO 9001:2000 ile birlikte ISO/TS 16949:2002, otomotiv ile ilgili ürünlerin dizaynı/geliştirilmesi, üretimi, montajı ve servisi için konulan kalite sistem gerekliliklerini belirlemektedir. Buna ek olarak, araç üretici şirketleri tarafından ayrı olarak gerekli kılınan müşteriye özel gereklilikler de mevcuttur.

ISO/TS 16949:2002, Uluslararası Standartlaştırma Organizasyonu (ISO) ile bağlantılı olarak Uluslararası Otomotiv İş Gücü (IATF) tarafından geliştirilmiştir.


IATF; bir uluslararası araç üreticileri grubundan oluşmaktadır - BMW Group, DaimlerChrysler, Fiat, Ford Motor şirketi, General Motors Corporation, PSA Peugeot-Citroen, Renault ve Volkswagen - bunun yani sıra ulusal ticaret birlikleri - AIAG (Amerika), VDA (Almanya), SMMT (Ingiltere), ANFIA (Italya) ve FIEV (Fransa). Japon araç üreticileri birliği JAMA da ISO/TS 16949:2002'nin geliştirilmesinde rol üstlenmistir, bu da Japon araç üreticilerinin gelecekte IATF'ye katilimının yolunu açmıştır.

19 Ekim 2015, 17:35:52
2
FMEA Talimatı ..

Edit : Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Doküman içeriğinden alıntı ;
"SC: önemli Karakteristik (Significant)
 HI: Yüksek Etki Karakteristiği
 RPN / RöG: Risk öncelik Göstergesi
 OS: Operatör Emniyet Karakteristiği
 FMEA: Hata Türü ve Etkisi Analizi
 FMECA: çevresel Etki ve Risk Analizi
 REFERANSLAR
 FMEA v.4.0 ( 1 July 2008)
 APQP v.2.0 (21 Jul 2008)"
 
 

19 Ekim 2015, 17:37:48
3
Spc Talimatı İşe yarar..


Edit: 
Dokümandan alıntı;

"AMAç :
Kalite Kontrol ve üretim süreçlerinin uygulamaları sırasında tespit edilen proses veya ürün parametrelerini uygun istatistiksel metotlarla kontrol altında tutarak proseslerde oluşabilecek değişikliklerin ürün kalitesine olası olumsuz etkilerine engel olmaktır. "
 
 

19 Ekim 2015, 17:46:10
2
5s İçerik 5S, organizasyonlarda kaliteli bir çalışma ortamı oluşturmak ve sürekliliğini sağlamak için geliştirilen bir tekniktir. Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yapçalışma koşullarını performans, konfor, güvenlik ve temizlik açılarından en iyileme amacı güder. Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Ayrıca temiz ve organize bir çalışma ortamı sağlayarak israfın ve değişkenliğin azalmasını sağlar. Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Alıntı; Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

19 Ekim 2015, 17:48:53
1
OHSAS 18001 - ISO 45001 - İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi  45001 nedir?

OHSAS 18001 Standardının yerini alacak olan ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı, komite taslağı aşamasını tamamlayarak taslak haline geçti. İlk oylamada kabul edilmeyen komite taslağı, yenilenerek yeniden oylamaya sunuldu. İkinci komite taslağı oylamada kabul edildi ve bu şekilde standardın genel maddeleri kabul edilmiş oldu.

ISO 45001, ISO'nun kalite sistemleri için oluşturduğu yeni sisteme uygun olarak hazırlandı. Annex SL olarak isimlendirilen ve kalite sistemlerinin çatısını oluşturan yapıya uygun olarak 10 maddeden oluşturulan standart, diğer kalite sistemlerine uyumlu hale gelmiş oluyor.

OHSAS 18001 halen geçerli ve yeni ISO 45001 standardı yayımlandıktan sonra bir süre daha geçerli olacak.

19 Ekim 2015, 17:52:26
1
APQP ve PPAP üRETİM PARçASI ONAY PROSESİ (PPAP)
İLERİ üRüN KALİTE PLANLAMASI (APQP)

19 Ekim 2015, 18:02:39
3
CE İşareti Nedir CE işareti, Avrupa Birliğinin (AB), teknik mevzuat uyumu çerçevesinde malların serbest dolaşımının tam anlamıyla sağlanması amacıyla ürünlerin teknik yapılarına ilişkin mevzuatı daha basit ve genel hale getirmek için 1985 yılında benimsediği Yeni Yaklaşım Politikası kapsamında hazırlanan Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamına giren ürünlerin bu direktiflere uygun olduğunu ve gerekli bütün uygunluk değerlendirme faaliyetlerinden geçtiğini sağlık, güvenlik ve tüketicinin ve çevrenin korunması gerekliliklerine uygunluğunu gösteren ve Conformité Européenne kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir Birlik işaretidir.

üreticinin garanti beyanı olan ve bir anlamda da ürünün pasaportu olarak da ifade edilen CE işareti, bir kalite belgesi değildir. CE işareti, üzerinde bulunduğu ürünün, insan, hayvan, bitki sağlığı ve güvenliği ile çevreye zarar vermeyeceğini garanti altına almakta olup ve Avrupa Ekonomik Alanı genelinde tek bir işaretin kullanılmasını sağlamaktadır.

CE işareti, tüketicilerin Topluluk tarafından emniyetli olarak sınıflandırılan ürünleri tespit etmesini kolaylaştırmakta ve bu işareti taşıyan ürünler, tüketicilere yüksek kaliteli ürünler sunulmasını sağlamak için, ambalaj, etiket ve emniyetle ilgili standartlara uygunluğunu göstermektedir.

CE işaretleme sisteminde, uygunluk değerlendirme yöntemlerinin, ürünlerin özelliklerinin ve taşıdıkları risk oranlarını dikkate alan modüler anlayış uygulanır. ürünün tasarım ve üretim aşamasında ilgili direktiflere uyduğunu belirlemeye yönelik modüllerin en az birinin uygulanması zorunluluğunu bulundurur. A’dan H’ye kadar çeşitli risk gruplarını kapsayan modüller ürünü tehlike derecesine göre sınıflandırır. Düşük riskli ürünlerde uygunluk değerlendirmesi için gerekli test ve belgelendirme üretici tarafından yapılır. Yüksek riskli ürünlerde ise test ve belgelendirmenin, AB tarafından onaylanmış kuruluşlar tarafından yapılması gerekir.

ürün kullanımında oluşabilecek bir kaza durumunda, AB ülkelerinden biri tarafından ürünün gereklerine uymadığı belirtilirse, üreticinin CE işaretini kullanabilmek için gereken tedbirleri aldığını ve nedenin yanlış kullanım olduğunu ispatlaması gerekir. Bu nedenle üretici, ürün sorumluluğunun kendisinde bulunduğunu unutmamalı ve ürünle ilgili tüm bilgilerin bulunduğu Teknik Dosya’yı eksiksiz ve hatasız hazırlamalı ve üretildiği tarihten itibaren on yıl süreyle saklamalıdır.

üreticiler ürünlerini pazara sunarken, bu ürünlerinin ve üretim süreçlerinin Yönetmeliklerin tüm hükümlerine uygunluğunu sağlamak ve gerekli tüm tedbirleri almak zorundadır. Bu tedbirlerin başlıcaları;

Ilgili yönetmelikte yeralan prosedürlere göre uygunluk değerlendirme işlemlerini yapmak veya yaptırmak
Teknik dökümantasyonun hazırlanması
AB Uygunluk Beyanı “ düzenlenmesi
üye ülkedeki tüketicilerin ve son kullanıcıların kolayca anlayabileceği şekilde kullanım talimatların ve güvenlik bilgilerinin sunulması
Aşağıda belirtilen izlenebilirlik gerekliliklerini karşılaması

Teknik Dosyanın ve AB Uygunluk Beyanının 10 yıl saklanması ( İlgili yönetmelikte farklı bir şekilde tarif edilmekçe ) ürün üzerinde tip, parti ve seri numarasını içeren bir tanımlamanın sağlanması ürünün üzerinde veya ürünle beraber verilen dökümanlar üzerinde üreticinin adı, tescilli ünvanı veya tescilli markasının görünebilmesi gerekmektedir.

19 Ekim 2015, 18:09:44
1
Ynt: Diklik olcme mantigi
Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Peki neden önce silindir düzlem seçtiğimizde ölçüyü neden daha düşük olarak veriyor bize.
Merhaba 

Sordugun soruyu mantıkla ilişkilendirerek cevaplamaya çalışalım örnegin T.resimde istenen referans sistemi bellidir Bu bir kuraldır x y z yani biz ölçümcülerin dedigi gibi 3 2 1 kuralı düzlem dogru nokta plane lıne origin senin önüne bir parça geldiginde T.resme göre referans yaparak ölçümü sorgularsan istedigin sonucu alırsın peki referansın dışında bir sorgulama yaparsan farklı ölçümler çıkar sorgulamada boyledir ..

02 Aralık 2015, 18:05:07
1
Ynt: Diklik olcme mantigi
Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Selam,
Cnc tezgahta delik delinecek yüzey önceden traşlanıp düzlemsellik hatası minimize edilir değil mi?
Yani mükemmele yakın formda bir düzleme delik delmek üzeresin,kullandığın takımda da (misal matkap) mükemmel bi form var silindiriklik değeri bindelikli.
şimdi yürüt o mantığı;matkabın boyunun 100 mm olması ile 300 mm olması farkeder mi etmez mi?
Elde ettiğin çap birinde 10.0 iken (misal),diğerinde salgıdan dolayı çap 10.1/10.2 çıkar mı çıkmaz mı?
çıkabilir üretim esnasında parça kalınlıgı boyu bu tarz sıkıntılara neden olur ama konumuz bu degil parça sorgulama ben sana diyorumki 100 mm 300 mm matkabın deldigi deligin formunda yüzeyinde bozukluk olmasın mukemmel bir şekilde kusursuz olsun sorgulama iki çaptada nasıl çıkar. yüzey için mil için vb. sorgulanan alanları yüzeyleri kusursuz kabul edelim sorgulanacak alan uzaması kısalması ölçümü etkilermi benim sorum bu

18 Aralık 2015, 20:16:20
1
Ynt: Teknik resim tolerans
Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Arkadaşlar merhaba bir teknik resim ölçüsü var 15+1+0,5 toleranslarında bu ölçünün nominali ve ölçüm aralığı nedir? değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Nominali degiştirmeden tolerans vermişler hep artı yonde ölçmüşler anlaşılan nominal degeri degiştirmemek adına artı iki tolerans arası limit koymuslar yani 15 +1  =16 +0,5  gibi

02 Şubat 2016, 16:53:17
1


Sosyal ağınızla giriş yapın

 
 
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?
  • Nokta Ziyaretçi: 559
  • Nokta Gizli: 0
  • Nokta Üye: 1
  • Nokta Çevrimiçi Üyeler:
  • stats Toplam Üye: 508
  • stats Toplam İleti: 8,716
  • stats Toplam Konu: 1,549
  • stats Toplam Kategori: 11
  • stats Toplam Bölüm: 38
  • stats En Çok Çevrimiçi: 1,847

En çok Yazanlar

BirazFikrimVar BirazFikrimVar
1,338 İleti
# harek # # harek #
1,093 İleti
〽️🌱🌴 〽️🌱🌴
998 İleti
τǺN€®™ τǺN€®™
656 İleti
metroloji16 metroloji16
229 İleti
rebelwhiteâ©
220 İleti
adofm_AK
213 İleti
bakayoko
185 İleti
tarik
171 İleti
3_D
158 İleti

Takvim Aksiyonları

Mart 2024
Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 [29] 30
31

Bugün için herhangi bir etkinlik bulunmuyor.

Popüler Kategeriler

'html_below' adlı tema yüklenemiyor.