• Anasayfa
  • Ara
    •  
  • Geriş
    • Kullanıcı Adı: Şifre:
      Aktivasyon epostanız mı yok?

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - BirazFikrimVar

Sayfa: 1 ... 14 15 [16] 17
226
HIGH point belli bir bolgedeki en yuksek noktayi bulmayi saglar.

Burada oncelikle onemli olan WORKPLANE'dir. Tezgah eksenlerine gore dusunursek , workplane ZPLUS oldugunda Z+ yonundeki en yuksek nokta , ZMINUS olursa , Z- yonunde en dusuk nokta elde edilmis olur. Ayni durum diger eksenler icin de dusunulmelidir.

HighPoint uygulamasini CAD data olmadan kullanmak istiyorsaniz , pencereye girmeden evvel WORKPLANE'i uygun sekilde secmeniz gerekmektedir. Ardindan L ve w degerlerini girerek arama alaninin en ve boyu tayin edilir , increment ile arama adimlari tanimlanir.

Ardindan arama alaninin merkezini tanimlamak icin prob parcaya dokundurulur.

Arama alani mumkun oldukca bolgesel tutulmali , yani 50x50mm'lik alanlardan ziyade 10x10mm gibi olabildigince kucuk alanlar secilmelidir.


227
evet düsünüyor , acilari da yeni  duruma göre hesapliyor.

Eger halihazirda kalibre edilmis acilardan baska acilara da ihtiyac duyuyorsa , bunlari aktif prob dosyaniza kendisi ekliyor ve önlerine * (yildiz isareti) koyuyor.

....

228
Anketler / Ynt: Hangi sektorde PC-DMIS var?
« : 16 Ağustos 2007, 12:01:54 »
aferdersin ... hemen ekledik

229
Dosya Paylaşım / XLS Belge Görüntüleyici
« : 06 Ağustos 2007, 19:12:28 »
Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

230
Dosya Paylaşım / DOC-RTF Belge Görüntüleyici
« : 06 Ağustos 2007, 19:11:37 »
Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

231
Dosya Paylaşım / PPS - PPT Görüntüleme programi
« : 06 Ağustos 2007, 19:05:45 »
Bilgisayarinizda lisansli Microsoft Office programi yüklü degilse bile , asagidaki linkte DOWNLOAD butonuna basarak yükleyeceginiz uygulama ile PPS belgeleri görme imkaniniz var.

Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

ürün , Microsoft firmasina ait olup lisans gerektirmemektedir.

....

232
İşinize yarayabilecek araçlar..! / Vektörler
« : 06 Ağustos 2007, 15:44:15 »
Vektörlerle ilgili cizim ektedir..


233
Anketler / Ynt: PC-DMIS ANKET
« : 27 Temmuz 2007, 13:24:45 »
Bu site , Hexagon Metrology'nin resmi bir sitesi degil.

Hexagon Metrology AB , Hexagon Metrology SpA firmalarindan bilgi ve gorus almadan Hexagon Metrology Ltd. simdilik bu duyuruyu *ri resmi olarak yapabilmekte.

% oranlarini koymaktaki maksadim , dikkatinizi cekmistir , tum oylar memnun ve hicbir yorum yok. %'lere bagli olunca katilan bir yorum yazma ihtiyaci duyabilir diye dusundum.


234
Anketler / Hangi sektorde PC-DMIS var?
« : 27 Temmuz 2007, 13:02:12 »
Eksik kalan yoktur umarim...

235
PC-DMIS programi 3 ayri versiyonda satilmaktadir.

1- PC-DMIS PRO : Temel olcum programidir. Mevcut bir parca icin program yapmayi , bu programi tekrar tekrar calistirmayi saglar. Ancak , elde edilen bilgiler CAD ortamina aktarilamazlar. Ayrica , parcaya ait CAD data mevcut olsa dahi , CAD destekli olcume musaade etmez.
 
2- PC-DMIS CAD : PC-DMIS PRO ile ayni isleri yapmakla beraber , parcaya ait CAD data var ise , data ile kiyaslama imkani vardir. Tarama yetenegi olmamakla beraber , olculmus elemanlari (NOKTA,DAIRE ,VS) CAD formatina cevirme imkani vardir.
 
3-PC-DMIS CAD++ : PC-DMIS PRO VE PC-DMIS CAD'in yeteneklerine ek olarak , cizgisel , dairesel, kontur, yuzey, UV,serbest form tarama yeteneklerine sahiptir. Bu taramalar , CAD datasi olmadan yapildiginda REVERSE ENGINEERING (Tersine Muhendislik) destegi verir ; CAD datasi mevcut bir parcada tarama yapildiginda da , imal edilen parcanin hangi bolgede CAD'e ait nominal degerlerden saptigi gorulebilmektedir. Gerek CAD ile , gerekse CAD'siz yapilan taramalar,olcumler neticesinde elde edilen veriler , IGES , DWG,DXF,VDA,XYZ formatlarinda CAD programlarina aktarilabilmektedir. Bunun disindaki formatlar icin (UG,CATIA,PRO-E gibi) lisans alinmasi gerekmektedir. Delik , nokta , dogru gibi elemanlari tesbit ederek CAD ortamina aktarmaniz icin , bu elemanlari taramaniz gerekmemekte, olcmeniz ve EXPORT komutunu kullanmaniz yetmektedir.


Bunlarin disinda , NC cihazlar uzerinde de (parca NC Tezgahta uretildikten sonra Olcme Merkezine gelmeden uretim tezgahinda olcmek uzere) kullanilan PC-DMIS NC ; Optik Olcum ekipmanlari ile kullanabilmek icin PC-DMIS VISION modelleri de mevcuttur.

Lisanslar
- ONLINE: Olcme cihaziyla haberlesecek sekilde (Cihaz kapali iken pc-dmis calismaz)
- OFFLINE: Olcme cihaziyla haberlesmeksizin calisacak (Olcum cihazi kapali da olsa veya Ev/Ofis bilgisayarinizda pc-dmis programini kullanabilmeyi saglar)
- OPERATOR: YAPILMIS Programlari calistirabilen ancak programda hicbir veriyi degistiremeyen kullanici lisansi seklinde sunulabilir.

...

236
Otomotiv , Beyaz esya ,Tip ve Havacilik sektoru basta olmak uzere , Simetrik (Sag-Sol) parcalarin kontrolu oldukca yaygindir.

Bir SAG parca olctugunuzde , parcanin cok ozel bir durumu yoksa , bunun SOL parcasi icin de ayni programlama suresini harcamak zorunda degilsiniz.

Sag parcaya ait programi yapip gereken calisma vesair kontrollerini yaptiktan sonra , FILE-OPERATIONS-MIRROR komutuna gidip , buradan simetrisini olusturmak istediginiz programi , ardindan simetri eksenini sectikten sonra yeni programiniza isim vererek SOL parca icin programinizi olusturabilirsiniz.

Otomotiv sektorunde SAG-SOL simetrik parcalar icin simetri ekseni Y EKSENI , UST-ALT simetrik parcalar icin Z EKSENI , ON-ARKA simetrik parcalar icin X EKSENIdir.

....

237
Pc-Dmis ve CiHAZ Gereksinimleri / ayrica...!
« : 27 Temmuz 2007, 11:20:18 »
Bir de Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap sitesine erisim imkani olmali Resimlere izin verilmiyor.
 Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap ya da Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Resimlere izin verilmiyor.
 Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap ya da Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

238
Cihazin calisma sartlari , beklenen performansi elde etmek ve cihaz omrunu olabildigince uzatmak icin onemlidir.

Olumsuz etkenler asagida siralanmistir.

Zeminden cihaza ulasan asiri sarsinti. [Sarsinti , elektronik/mekanik aksamin titresimden zarar gormesine neden olabilecegi gibi , olcum esnasindan tezgah uzerinde bulunan is parcasinin yeterince sabit kalmasina engel oldugu icin olcum sonuclarinin degisken olmasina sebep olabilir.]
Sicakligin kontrol altinda tutulamamasi. [Calisma ortaminin mumkun oldukca sabit bir sicaklikta kalmasi gereklidir. Degisen ortam sicakligi , cetvellerde uzama/kisalma nedeniyle olcum sonuclarinin degisken olmasina sebep olabilir. Gerek calisma ortami , gerekse parca sicakligi kontrol altinda tutularak olcum suresince sicaklik degisiminin en az kosulda olmasi saglanmalidir. Bu saglanamiyorsa , cihaz , sicaklik kontrol eden ekipmanlarla donatilmalidir.]
Nem Kontrolu. [Calisma ortamindaki asiri nem , hem elektronik hem de mekanik parcalar uzerinde olumsuz etkilere sebep olacaktir.]
Hava Basinci. Cihazin calismasi icin gerekli hava basinci ve debisi surekli saglanmalidir. Basinc ve debi dususleri , cihazin calismasinin  durmasina neden olacaktir.
Toz ve Yag calisma ortamindan uzaklastirilmalidir. [Is parcasinin temizligi , olcum sonuclarini dogrudan etkiler.Yag ve toz bulasmis bir parcada elde edilecek sonuclar ile , temizlenmis parcada eldilecek sonuclarin farkli olmasi kacinilmazdir.Parcalar olculmeden evvel muhakkak temizlenmelidir.
Yag ve Toz'un , cogu hava yastiklariyla calisan cihazlarin mekanik/elektronik elemanlari uzerinde de olumsuz etkilerde bulunur. Yag ve toz , hava yastiklarinin tikanmasina , cetvellerin yanlis okunmasina / hic okunamamasina , elektronik unitelerin asiri isinmasi - kisa devre - temassizlik gibi olumsuzluklara neden olur.
Hava Hortumlari icersindeki toz ve yag , hava yastiklarinin tikanmasina , yataklarin cizilmesi-asinmasina neden olur.]
Enerji Problemleri.[Voltaj dalgalanmalari, ani elektrik kesintileri , toprak hattinda enerji bulunmasi gibi durumlar , elektrik/elektronik donanimin cogu zaman telafisi pahali zararlar gormesine neden olabilir. Bu nedenle , cihaza gelen elektrik enerjisinin bir kesintisiz guc kaynagi ile takviyesi , olasi sorunlari bertaraf etmeyi saglar.]
Agirlik ve carpmalar. [Cihaza tasiyabilecegi azami yukten fazlasinin konulmamasi gerekir. Cihaz etrafinda bulunan hareketli kisi ve forklift-vinc gibi nesnelerin , cihaz carparak zarar vermesini onlemek icin gerekli tedbirler alinmalidir. Cihazin hareket yollarina ve hareketli aksami uzerine hicbir kosulda malzeme konmamalidir.]
Egitim. Cihaz , yeterli bilgi ve tecrubeye sahip olmayan kisilerin bilincsiz hareketleri neticesinde olusacak zararlarindan korunmali , egitim almamis kisiler tarafindan cihazin kullanilmasina musaade edilmemelidir.
Aydinlatma.Operatorun saglikli islem yapabilmesi icin yeterli aydinlatma kosulu saglanmalidir.
Olcme Uclari.Olcme kafasi,problar ve uclar , olculecek elemanlara uygun secilmelidir. Tum bu ekipmanlar carpma, toz,yag ve kirden korunmalidir. Bunlara ait temizlik kontrolleri duzenli olarak yapilmalidir. Deforme olmus uc/prob/kafa olcumde asla kullanilmamalidir. Kullanilacak uclarin boy ve caplari , muhakkak olculecek elemanlara uygun secilmelidir.

....

14 Ocak 1970 Tarih ve 1211 Sayili kanuna gore , Olcum Merkezleri'nde Tutun ve Tutun Mamulleri kullanilmamalidir.

239
CAD Destekli olcumlerde dikkat edilmesi gereken onemli bir nokta da THICKNESS (Malzeme Kalinligi)dir.

Ozellikle SHEETMETAL (Levha sac/ Plastik) uretimi ve kontrolu yapilan firmalarda , CAD data uzerinde cogunlukla MATEMATIK yuzey gosterilir , dataya yan taraftan bakildiginda malzeme kalinligi gorulmez.

Olcum sirasinda , CAD datada gosterilen MATEMATIK yuzey tarafinda eleman olcumu yapiliyor ise , KALINLIK kullanilmaz. Zaten modelde gosterilen yere dokunuluyordur.

Ancak , CAD datada gosterilmemis olan MATEMATIK yuzeyin TERS tarafindan nokta alinacaksa , MUHAKKAK malzeme kalinligi THEO.THICK. bolumune girilmelidir.
Bu deger girilmedigi taktirde , MALZEME KALINLIGI kadar olcusel fark cikacaktir.

KALINLIK degeri girerken , degerin - (eksi) veya + (arti) isareti de olcukca onemlidir.Isaret ters girildigi taktirde , minimum hata , malzeme kalinliginin 2 KATI olacaktir.

Bu isaretin yonune karar vermenin en kolay yolu , ONCE KALINLIK DEGERINI yazip ardindan CAD uzerinde bir nokta gosterdiginizde , ilgili nokta malzeme kalinliginin uzerine yapismalidir. Eger ters tarafa gidiyor ise , isaret ters yazilmalidir.

Yine de zorluk cekiliyor ise , muhendislik bolumunuzden kalinlik tarafini belli edecek ornegin pembe bir cizginin CAD dataya eklenmesini isteyebilirsiniz.

Cogu ana sanayii firmasi , orijinal datalarina bu cizgiyi zaten eklemektedir.


240
CAD DATA ile calismayla ilgili daha kapsamli notlari yakinda burada gorebileceksiniz.

CAD data ile calismak , en basta program yapma surecini oldukca kisaltiyor. Kontrol edilecek elemanlari elle jogboz yardimiyla ogretmek yerine , cad data uzerinden secerek makinayi yonlendirebilirsiniz.

Ayrica , nominal degerler CAD'den geldigi icin , rapor hazirlarken sadece toleranslari yazmaniz yeterli olacak.

Taramalarda da , ozellikle serbest formlarin nerede hatali olduklarini analizler vasitasiyla gorebileceginiz icin imalatcinizi yonlendirmeniz daha kolay olacak. Cunku , nominal ve gercek degerler ayni anda ekranda olacaktir. Hayalinizde canlandirmaniz gerekmeyecektir.

Diger bir kolayligi da , elinizde CAD data oldugu halde parcanin kendisi mevcut degilken BiLE parca programini yapip ekranda nasil hareket edecegini , carpma olup olmadigini kontrol ederek parca temin edildiginde guvenli ve cabuk calisabilecek bir program da yapabileceksiniz... Resimlere izin verilmiyor.
 Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap ya da Linklere izin verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Sayfa: 1 ... 14 15 [16] 17


Sosyal ağınızla giriş yapın

 
 
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?
  • Nokta Ziyaretçi: 550
  • Nokta Gizli: 0
  • Nokta Üye: 0

Çevrimiçi kullanıcı bulunmuyor.
  • stats Toplam Üye: 508
  • stats Toplam İleti: 8,716
  • stats Toplam Konu: 1,549
  • stats Toplam Kategori: 11
  • stats Toplam Bölüm: 38
  • stats En Çok Çevrimiçi: 1,847

En çok Yazanlar

BirazFikrimVar BirazFikrimVar
1,338 İleti
# harek # # harek #
1,093 İleti
〽️🌱🌴 〽️🌱🌴
998 İleti
τǺN€®™ τǺN€®™
656 İleti
metroloji16 metroloji16
229 İleti
rebelwhiteâ©
220 İleti
adofm_AK
213 İleti
bakayoko
185 İleti
tarik
171 İleti
3_D
158 İleti

Takvim Aksiyonları

Mart 2024
Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 [29] 30
31

Bugün için herhangi bir etkinlik bulunmuyor.

Popüler Kategeriler

'html_below' adlı tema yüklenemiyor.