Cevap:
a) Referans sistemi değilde oluşturduğum elamanlardan kaynaklanıyor gibi geliyor bana. Ancak bir tanesin de doğru vermesini anlayamadım.
b) Tek elemandan yapıyorum. Toplam uzamayı seçip açılan pencereden daireyi seçiyorum toleransları girip onaylıyorum.
c) Bakış yönüne dikkat etmemiştim. şimdi bakış yönlerinde minus-plus olarak tek tek sorguladım değer değişmiyor.
Resim hatası olabilir mi?
Cevap: Aşağıda ki programda
D420 çapının Toplam uzaması A referansına göre yapmıştım ve saçma değerler vermişti. Hatta şöyle bir durum var; teknik resimde tüm uzama veya toplam uzamalar
A referansına göre isteniyor. Son verdiğim teknik resimden kontrol edebilirsiniz. Genelde teknik resimlerden şüphelenirim. Karşıma böyle bir resim çıkınca; "biz bilmiyoruz, bunu çizen bu işi biliyor" ruh haline giriverdim ve ne isterse onu yapmaya çalıştım. Az önce Workplane'ler ile uğraşırken daha önce başıma geldiğinden aklıma Datumları değiştirerek denemek geldi.
A ya,
B ye,
C ye,
BA ya,
BC ye göre tek tek yaptım(diğer kombinasyonları kabul etmiyor?). Sonuç olarak hepsince saçma değerler verdi
BA ya göre olanda 0.1 içinde değer gösterdi. Sonuç olarak
A ya göre istenmesi hatalı imiş,
BA ya göre istenmesi gerekiyormuş. Hepsini
BA ya göre sorguladım sıkıntı kalmadı.
Ancak duruma çok hakim olamadığımdan; bilerek değil, deneyerek bu sonuca ulaşmış oldum. şundan dolayı şöyle olmuş, böyle olması gerekiyor gibi bir şart koşamıyorum. Sebep belli olduğuna göre Onuda sayın yöneticimizden bekliyorum Resimlere izin verilmiyor.
Linklere izin verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap ya da Linklere izin verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapİp ucu için teşekkürler.
Ekler;
Dosya türü : Dmis Prg+cad
Dosya boyutu: 1291 KB
Versiyon : 3.7 & 2009
Linklere izin verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap